Kötelezően ajánlott program szeptember végére

A következőkben egy, a napenergiára alapuló nemzetközi kiállításra és konferenciára hívjuk fel a figyelmeteket.

2009. szeptember 21-25 között rendezik meg Hamburgban, Németországban a 24. Európai Napenergia Konferencia és Kiállítás elnevezésű rendezvényt.

Az öt nap alatt a világ vezető szakemberei közösen keresnek megoldásokat a fenntarthatóság és környezettudatosság témájában. Terítékre kerülnek a legfrissebb újítások, technikai megoldások. Amit az előadásokon meghallgattunk, a kiállításon meg is nézhetjük.

A program kétségkívül nagyon inspiráló lesz, hiszen az ötnapos rendezvény ideje alatt nem kizárólag Európa, hanem a világ összes vezető napenergiára fókuszáló vállalata, gyártója és forgalmazója fellelhető lesz.
A nemzetközi hangulat garantált, hiszen többek között Ausztrália, az Egyesült Államok, Izrael, Japán, Belgium, Hollandia, Svájc és Olaszország is képviselteti magát.

A látogatók előtt nem csak a kiállítás lesz nyitva, de megannyi előadásba is belehallgathatnak. A CCH Kongresszusi Központ Hamburg szívében található. A központ összesen 23 termében nem kevesebb, mint 16,000 szék várja az érdeklődőket.

A kiállítás minden nap reggel kilenckor nyitja kapuit és este hatkor zár. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően már tavasszal lefoglalták az összes kiállítói helyet.

Alexandre-Edmond Becquerel éppen 150 éve fedezte fel a fényelektromos hatást.
Erre emlékezve, a rendezvényen idén is kiosztják az Európai Becquerel Díjat, melyet 1989-ben alapított az Európai Parlament. Az elismerést minden évben egy olyan szakember kapja, aki kiemelkedő módon járult hozzá a napenergia technológiai fejlesztéséhez.

További információ : http://www.photovoltaic-conference.com

Ajánlott tartalom

Az EU jogszabályokat vezetne be a növényvédő szerek használatának csökkentésére

Az Európai Bizottság szerdán jogilag kötelező érvényű célértékeket javasolt a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentésére, illetve a természet és a biológiai sokféleség helyreállítására az unióban.