Még nem késő jelentkezni! – Az energia gazdái, az energiagazdászok – EUREM EnergyManager

Szeretne vállalat szintű energiaköltség-megtakarítást elérni azonnal? Szeretne naprakész, azonnal hasznosítható gyakorlati tudást elsajátítani? Szeretne egy magas szintű szakmai képzést kapni a legjobb hazai szakemberektől?

Bekapcsolódási lehetőség április 2-ig.

Az EUREM EnergyManager / Energiagazdász program segít Önnek, hogy okosan tudjon gazdálkodni energiájával, s akár több milliós költségcsökkentést érhessen el éves szinten!

AMIT KÍNÁLUNK
• minden, amit az energiaköltségek csökkentéséhez, az energiafogyasztás racionalizálásához tudni kell
• egyedülálló, nemzetközileg nagy sikert aratott, elismert képzés immár hazánkban
• a legjobb hazai szakemberek előadásában

AMIT NYERHET
• Költségcsökkentés
• Hatékonyságnövelés
• Versenyelőny
• Hosszú távú befektetés – rövidtávú megtérülés
• Klímavédelem, társadalmi felelősségvállalás
• Használható gyakorlati szaktudás
• Nemzetközileg elismert okleveles képzés a legjobb hazai szakemberek előadásában

Legközelebbi kurzusunk módosított kezdési időponttal, 2013. március 21-én indul.

„Bekapcsolódási lehetőség április 2-ig. (A bekapcsolódó résztvevőknek ingyenes pótlási lehetőséget biztosítunk a már elhangzott témakörökből.)”

2003-ban indult egy program Németországban, amely az energia kérdésének összetettségét, komplexségét emeli ki, vagyis azt, hogy egy vállalat/intézmény működésének esetében a leginkább energiahatékony megoldás megtalálásához nem elég csupán egy területen jó szakembernek lenni. Az energiafogyasztás csökkentésének, vagyis a felesleges energia-felhasználás elkerülésének érdekében olyan szakemberekre van szükség, akiknek betekintésük van valamennyi az energiafogyasztást érintő területre. Az ilyen szakemberek tudják az egyes intézkedések, beruházások prioritását a legoptimálisabban meghatározni.

-

Komplex tudás & új piacképes szakma
Ezen összetett feladat ellátásához tehát nem energetikusokra vagy csupán egy-egy területet jól ismerő szakemberekre, hanem komplex, átfogó tudás birtokában lévő munkaerőre, ún. energiagazdászokra van szükség. Az ilyen szakemberek egy vállalat esetében például az adott gyár-/irodaépület/raktár stb. valamennyi olyan területét megvizsgálják, ahol energiafogyasztás történik, vagy energia „szökhet el”. (Ilyen területek például: maga az épület (annak energetikai szempontú vizsgálata), hűtés-, fűtés-, szellőztető és klímarendszer, sűrített levegő stb.). Emellett az energiagazdászok mérlegelik az adott konkrét helyzetben a megújuló erőforrások által nyújtott lehetőségeket is. A komplex felmérést követően megvizsgálják, hogy az egyes területeken mekkora beruházási költség mellett milyen mértékű fogyasztásbeli csökkenés, megtakarítás érhető el. Az így kapott eredményeket rangsorolják és ezen sorrendnek megfelelően végzik el az adott épületen az egyes felújítási/átalakítási munkálatokat.

Energiafogyasztás és energiaköltség csökkentése akár nulla beruházási költséggel
Az energiagazdászok koordinálásával elvégzett beruházások nagymértékben csökkentik a vállalat/intézmény/önkormányzat energiafogyasztását, így eredményezve jelentős költségmegtakarítást számukra. A Németországból indult kezdeményezés mára már világszerte számos országban ismert és elismert, s rengeteg vállalatot/intézményt segített energiahatékonyabb, környezet- és pénztárcakímélőbb működéshez. A képzés jelenleg 17 országban fut (Argentína, Ausztria, Brazília, Chile, Cseh Köztársaság, Egyiptom, Finnország, Franciaország, Görögország, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Törökország, Uruguay) s világszerte már több mint 2000 végzett energiagazdász segíti a vállalatok energiahatékonyságát, akik egy weboldal és a fórum segítségével megoszthatják tapasztalataikat, ill. tanácsot kérhetnek egymástól.

-

Hiteles oktatók a gyakorlati életből, vállalati szférából & szinergiahatás
„A képzés során a témájukat mind magyar mind nemzetközi viszonylatban jól ismerő előadókkal találkozhattunk. Az előadók nem csak szakmai felkészültségüket csillogtatták meg, hanem emberi kvalitásuk, kommunikációs képességük révén az időnként fáradt vagy szakkérdésekben nem teljesen felkészült hallgatók számára fogyaszthatóan tálalták az összetett problémákat. Ennek a folyamatnak a részeként élvezetes beszélgetés alakulhatott ki a tanár és hallgatóság között és a hallgatóságon belül. Érdekes és értékes tapasztalatcserét biztosított, hogy a hallgatók is szakmailag változatos háttérrel rendelkeztek, így egyes szakkérdések megvitatása eltérő szakmai prioritásokkal a háttérben történt: az építész, gépész, üzemeletető, értékesítő és gazdasági vezető szempontrendszere ütközött.” Sándor Zsolt / Penny Market Kft.

„Az EUREM képzés az energiagazdálkodás minden területét átfogó képzést nyújtott. Az előadásokat a legkiválóbb, gyakorló szakemberek tartották, akik az intézet által rendelkezésükre bocsátott jegyzetet a saját tapasztalatukkal egészítették ki, illetve kitértek a magyarországi specialitásokra is. A képzési jegyzetek színvonalasan megszerkesztett, a témát átfogó, jól használható tananyagok, melyeket később is jól lehet használni. A jegyzeteket számítási példák, gyakorlatok egészítik ki, amelyek nemcsak a megértést segítik, hanem a munkában is használhatók. A tanfolyam szakdolgozattal zárult, aminek kapcsán szintén sokat lehet tanulni. Összességében egy vállalati szinten jól hasznosítható (energia)menedzseri szemléletet adó átfogó tudást kaptam. A tanfolyam további előnye, hogy lehetőséget adott arra is, hogy olyan szakemberekkel ismerkedhettünk meg, akik egy-egy terület specialistái, és szükség esetén a tanfolyam után is kérhetünk tőlük tanácsot, segítséget.” Tömösy Imre Alcoa-Köfém Kft.

Energiahatékonysági vizsgadolgozat a képzés végén
Az EUREM Energiagazdász / EnergyManager képzés egy összesen 10 hónapos képzés, amely két fő részből tevődik össze: az interaktív, gyakorlatközpontú elméleti részt – amelyet a gyakorlati életből, vállalati szektorból érkező hiteles és kiváló szakemberek oktatnak – követően egy szakdolgozatszerű projektmunkát dolgoznak ki a résztvevők konzulensi segítséggel. Ez a projektdolgozat tulajdonképpen egy megvalósíthatósági tanulmány, amely a résztvevő saját vállalatán belül egy energetikai beruházás-tervezetet mutat be. Az eddigi projektdolgozatok legnagyobb része két éven belül megtérül, és jelentős megtakarítást eredményez a vállalat számára. Az elméleti képzés során kiváló gyakorlati szakemberek előadásában, max. 20 fős, interaktív órák keretein belül sajátíthatják el a résztvevők a tananyagot.

-

Egyedülálló képzés – azonnal alkalmazható tudás
A képzés szervezéséhez és lebonyolításához szükséges liszenszjogot minden országban csak egyetlen szervezet kaphatja meg. Ezt Magyarországon a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara és annak Képző Központja kapta meg. Az első képzés 2011 őszén indult. Mára már 27 végzett Energiagazdásszal büszkélkedhetünk, akik összesen.

„Az előadások során szerzett szakirányú ismeretek azonnal átültethetőnek bizonyultak a gyakorlatba. A tudásanyag segített megoldani egyrészt konkrét műszaki problémákat, felismerni, hogy melyek azok a műszaki megoldások pl. a fűtéstechnika terén melyek jövőbe mutatóak és hol találkozunk “szélhámossággal”. Az előadások felhívták a figyelmet, mely esetekben kell, és ha kell, milyen ismeretekkel rendelkező szakembereket érdemes egyes energetikai problémák megoldásába bevonni. A bemutatott software-ek, pl. a földhőcserélők méretezésre, lehetőséget biztosított arra, hogy megalapozottan vizsgáljuk meg ennek a megoldásnak alkalmazhatóságát cégünk beruházásai során.” Sándor Zsolt / Penny Market Kft.

Reméljük, hogy 2013-ben Magyarországon is eljön az energiagazdászok ideje, s egyre több vállalat/intézmény nézhet majd egy környezetbarátabb, energia- és költséghatékonyabb jövő elé saját energiagazdászának segítségével.

Következő Energiagazdász tanfolyam
A tavasszal induló kurzus március 21-én indul.

Jelentkezés:
kottmayer@ahkungarn.hu
+36 1 454 0609 vagy +36 20 362 8712

Bővebb információt ide kattintva kaphat.

Egyéb részletek
http://hu.eurem.net/display/euremhu/Start
http://www.ahkungarn.hu/hu/kepzes/energiagazdalkodas/

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.