Közel 20 ezer darab italos kartondobozt gyűjtöttek az állatkerti látogatók

Közel 20 ezer darab italos kartondoboz gyűlt össze a Vidám Doboznapokon, így több mint 1500 gyerek látogathatta meg hétvégén ingyen a Fővárosi Állat- és Növénykertet.

A rendhagyó környezetvédelmi kezdeményezés révén 1545 kisgyerek látogathatta meg a Fővárosi Állat-és Növénykert lakóit mindössze 10 darab kiürült tejes vagy gyümölcsleves italos kartondobozért cserébe. A környezettudatosságot és a szelektív hulladékgyűjtését ingyenes állatkerti gyermekbelépővel jutalmazó akcióban közel 20 ezer darab italos kartondoboz gyűlt össze, amelyet az FKF Zrt. munkatársai szállították el. Az italos kartondobozok papírgyárba kerülnek, ahol az újrahasznosítást követően konyhai papírtörlő, iskolai füzet vagy akár hullámkarton készülhet belőlük – közölte a kezdeményezés kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.
A Vidám Doboznapok és a hozzá hasonló programok célja kézzel foghatóvá tenni, hogy a hulladék érték, a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhető újrahasznosítás pedig elengedhetetlen környezetünk megóvásához.

Ajánlott tartalom

Az EU jogszabályokat vezetne be a növényvédő szerek használatának csökkentésére

Az Európai Bizottság szerdán jogilag kötelező érvényű célértékeket javasolt a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentésére, illetve a természet és a biológiai sokféleség helyreállítására az unióban.