Közel 40 millió dollárt fektet be a Google két szélerőműparkba

A Google 38,8 millió dollárt (8 milliárd forintot) fektet be két észak-dakotai szélerőműparkba – jelentette be az amerikai internetes óriáscég hétfőn.

“Befektetésünkkel szeretnénk hozzájárulni a megújuló energiatermelés terjedéséhez, méghozzá olyan módon, ami gazdaságilag is megéri” – indokolta döntését a Google.
A két, összesen 169,5 megawatt teljesítményű park több mint 55 ezer háztartást képes energiával ellátni. A szoftvercég közlése szerint Észak-Dakota síkságai a világ legszelesebb területei közé tartoznak.
A Google már korábban is fektetett be a geotermikus és a napenergia területén, ezek a befektetések azonban inkább kezdő technológiai cégeket céloztak, és mértékükben is elmaradtak a mostanitól.

Ajánlott tartalom

Hogyan teheted te is energiahatékonyabbá az otthonod?

Két nagyon erős érv is áll az energiahatékony otthon mellett. Az egyik a környezetvédelem, a másik a költséghatékonyság. Az energiapazarlás nem csak bolygónkat károsítja, de a saját pénztárcánkat sem kíméli. Így akár egy városi lakásban, akár családi házban élünk, akár most építjük ki a gépészetünket, akár egy kész helyzet előtt állva mérjük fel a lehetőségeinket, mindenképpen érdemes tennünk a hatékony energiafelhasználásért.