Közel 60 ezren válaszoltak a zöld konzultációra

Nagy siker a zöld konzultáció: eddig mintegy 60 ezren válaszoltak a Közös ügyünk a zöldenergia elnevezésű online párbeszéd kérdéseire – mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke Siófokon szombaton.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Weingartner Balázs a témában tartott sajtótájékoztatón nagy eredmények nevezte azt is, hogy a kitöltők közül sokan megadták az e-mail címüket, megteremtve a velük való folyamatos párbeszéd, az együtt gondolkodás lehetőségét. A zoldenergia.kormany.hu címen elérhető konzultáció április 15-ig tart, reméli, a kitöltők száma jelentősen nő a következő napokban – tette hozzá. Weingartner Balázs emlékeztetett: tizenhárom kérdésben várják a véleményeket a napelemektől a rezsicsökkentésen át az elektromobilitásig. A konzultáció kérdései stratégiai irányokat is képviselnek, mindenki láthatja, mivel tud hozzájárulni a zöld átálláshoz – jegyezte meg.

Kiemelte, hogy a világban gyors energetikai fejlődés, komoly fordulat zajlik, amit újabb ipari forradalomnak is hívható, és a konzultáció lényege, hogy a társadalommal közösen azonosítsák a zöldátállás legfontosabb stratégiai tématerületeit. Weingartner Balázs úgy vélte: fontos megérteni, hogy mi tekinthető valóban zöldnek, és miként társul ehhez a paksi atomerőmű bővítése, háztartások, vagy gazdasági szereplők napelemparkjainak kiépítése, bővítése, s mik azok a célok, amelyek megvalósítását támogatásokkal tudják segíteni. Magyarország időben lépett, jelenleg az élmezőnyben van Európában és világviszonylatban is a zöldenergia gyakorlatba való átültetésében, ezt a pozíciót meg kell tartani – hangsúlyozta.

Szólt arról is, hogy a HUMDA a konzultáció mellett elindította a Zöld életre valók elnevezésű kampányát, megmutatva, miként lehet a “hétköznapok használatába illeszteni” a zöld közlekedés megoldásait, az elektromos hajtású mikromobilitási eszközöket. Witzmann Mihály, Siófok és térsége fideszes országgyűlési képviselője azt hangsúlyozta: az energetika terén Magyarország jövője nem lehet más, mint a zöldenergia, ennek eléréséhez pedig ki kell építeni a zöld gazdaságot. Az ipar jelenlegi szerkezetét alapul véve jelentős átalakításokra, megújulásra, modernizációra van szükség – fűzte hozzá. A politikus leszögezte: a cél a zöldenergia hatékony előállítása és tárolása, akinek ez sikerül, az megnyeri a jövőt, aki nem, az lemarad.

Ajánlott tartalom

Már pályázhatnak a vállalkozások Az Év felelős foglalkoztatója pályázatra

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. nagysikerű Az év felelős foglalkoztatója pályázatát. A rekordokat döntő hazai foglalkoztatási adatok is azt mutatják, hogy a vállalkozások érdekét is szolgálja, ha munkavállalóikat megbecsülik, legfontosabb értékükként kezelik. A pályázat elősegíti a felelős foglalkoztatói szemléletmód hazai fejlődését is - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).