Közel ötmilliárdból javul a Ráckevei-Duna-ág vízminősége

Nyílt közbeszerzésen keres a RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulás tervezőt és kivitelezőt, a Ráckevei (Soroksári)-Duna-ág vízgazdálkodásának, vízminőségének a javítására, a becsült költség nettó 4,6 milliárd forint – a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A feladat egyik része szerint 9 398 telekről kell elvezetni a szennyvizet, a csatornahálózat, és az ahhoz tartozó berendezések megépítésével. Emellett lőszermentesíteni is kell a területet. Ajánlatot az a társaság tehet, amelynek az árbevétele az előző 3 lezárt üzleti évben elérte az évi a nettó 3 milliárd forintot. Ugyanezen időszakban a szennyvízcsatorna hálózat építéséből évi nettó 2 milliárd forint árbevétellel kell rendelkeznie. Az ajánlattételi határidő szeptember 16. Az összességében legelőnyösebb ajánlat lesz a nyertes úgy, hogy az értékelendő kritériumok közül az ár a túlsúlyos. A projekt finanszírozása az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állami költségvetés forrásaiból történik, 74 százalékos támogatási aránnyal.

Ajánlott tartalom

A zöldátálláshoz egyes nyersanyagokból bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet Magyarországon

Magyarországon találhatók olyan nyersanyagok, amelyekből a zöldátálláshoz bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet - mondta az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara Földrajz- és Földtudományi Intézetének egyetemi docense Áder János korábbi államfő Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.