Közel tíz centiméternyi hó esett Dobogókőn

Nyolc-tíz centiméterre duzzadt a hóvastagság Dobogókőn, ahol jelenleg is havazik, de a sípályákat csak a hét második felében tudják üzembe helyezni – közölte a helyi sícentrum vezetője kedden az MTI-vel.

Lőrincz László tájékoztatása szerint keddre virradó éjjel mínusz nyolc, reggel mínusz négy fokot mértek Dobogókőn, így nemcsak megmarad, hanem a folyamatos havazásnak köszönhetően „hízik” is a hó. A fehér táj, illetve a felhőbe burkolózott hegytető látványa miatt kirándulásra kifejezetten ajánlott a környék, ám sportolni még nem lehet – tette hozzá a sícentrum vezetője. Az úgynevezett bébipályát – részben hóágyúzással – már előkészítették, és egy-két napon belül megnyitják, míg a két felnőtt lesiklópálya üzembe helyezésére várni kell. Ha a meteorológiai előrejelzésnek megfelelően marad a hideg és a szilárd csapadék, akkor a 20 centiméteres hóvastagság elérését követően, várhatóan pénteken az összes pályán lehet majd síelni.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.