Közel tíz centiméternyi hó esett Dobogókőn

Nyolc-tíz centiméterre duzzadt a hóvastagság Dobogókőn, ahol jelenleg is havazik, de a sípályákat csak a hét második felében tudják üzembe helyezni – közölte a helyi sícentrum vezetője kedden az MTI-vel.

Lőrincz László tájékoztatása szerint keddre virradó éjjel mínusz nyolc, reggel mínusz négy fokot mértek Dobogókőn, így nemcsak megmarad, hanem a folyamatos havazásnak köszönhetően „hízik” is a hó. A fehér táj, illetve a felhőbe burkolózott hegytető látványa miatt kirándulásra kifejezetten ajánlott a környék, ám sportolni még nem lehet – tette hozzá a sícentrum vezetője. Az úgynevezett bébipályát – részben hóágyúzással – már előkészítették, és egy-két napon belül megnyitják, míg a két felnőtt lesiklópálya üzembe helyezésére várni kell. Ha a meteorológiai előrejelzésnek megfelelően marad a hideg és a szilárd csapadék, akkor a 20 centiméteres hóvastagság elérését követően, várhatóan pénteken az összes pályán lehet majd síelni.

Ajánlott tartalom

Hazai divattervező és sztárfotós is beállt a természetvédelem mögé

A természet megóvása, bolygónk védelme ma már olyan alapvetésnek számít, ami mellett az ismert emberek és a kreatív szakma legnagyobbjai világszerte és hazánkban is egyre gyakrabban kiállnak.