Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Középtávon nyitna a megújuló energiaforrások felé a Győri Erőmű
Középtávon a megújuló energiaforrások felé nyitna a Győri Erőmű - mondta a létesítmény fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezett szerdai ünnepségen az MTI-nek a tulajdonos Alteo Nyrt. vezérigazgatója.

Középtávon nyitna a megújuló energiaforrások felé a Győri Erőmű

Középtávon a megújuló energiaforrások felé nyitna a Győri Erőmű – mondta a létesítmény fennállásának századik évfordulója alkalmából rendezett szerdai ünnepségen az MTI-nek a tulajdonos Alteo Nyrt. vezérigazgatója.

Ifj. Chikán Attila közlése szerint nap- és biomassza-energia felhasználásában gondolkodnak; mindkettőt hőenergia előállítására használnák. Reményeik szerint egy-két éven belül ismertté válnak a szektor támogatási rendszerének részletei, ennek ismeretében hozzák meg a végső döntést. A vezérigazgató elmondta: terveik szerint termelésükben releváns, százalékosan kifejezve két számjegyű arányban alapoznának a megújuló energiaforrásokra, emellett “mindenképpen masszív lesz”, az 50 százalékot meghaladja a földgáz részaránya hosszú távon is. Hozzátette: az idén a cégnél elkészült egy 3 megawattos gázmotor-beruházás, ezzel két és félszeresére, 11 megawattra nőtt az erőmű áramtermelő képessége. Terveik között kisebb fejlesztések szerepelnek a közeli jövőre; kazánok automatizálásával emelik néhány százalékkal az erőmű hatásfokát, amelyet a három évvel ezelőtti átvétel óta már tizedével javítottak. Ifj. Chikán Attila jelezte, a 110 megawatt beépített hőteljesítmény mintegy fele a csúcstermelés, amelynek 80-90 százalékát az erőmű első számú stratégiai partnere, az Audi győri gyára veszi fel.

Ajánlott tartalom

250 darab napelemet szereltek erre az autóra, működik!

A napenergia az élet egyre több területén játszik meghatározó szerepet, a piacon is elérhető járműveknél ugyanakkor csak az utóbbi időkben kezdtek el megjelenni a napelemek.