Közzétették az E10 üzemanyag tankolására alkalmas járművek listáját Németországban

A VDA német autóipari szakmai képviseleti szervezet közzétette az E10 üzemanyag tankolására alkalmas és nem alkalmas gépjárművek teljes listáját.

A Németországban fogalomban lévő személygépkocsikból mintegy hárommillió nem alkalmas a 10 százalékban etanolt tartalmazó benzin üzemanyag használatára.Az E10 üzemanyag bevezetése azért fulladt kudarcba, mert az autógyártók eleve elhárítottak maguktól minden felelősséget a keverék által esetleg hosszú távon okozott motorkárokért. A hiányos információk miatt az autótulajdonosok biztos ami biztos alapon tartózkodtak az E10 használatától, és inkább nyolc centtel drágább “szuper-plusz” benzint tankoltak, ami értékesítési fennakadásokhoz, az E10 készletek felduzzadásához vezetett.  A lista a http://www.dat.de/e10liste/e10vertraeglichkeit.pdf címen érhető el.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.

Nincs hozzászólás

  1. A pofátlanság csúcsa, ahogy a német autógyártók megpróbálják felhasználni az alkalmat arra, hogy kibújjanak a garanciális kötelezettségek alól, ami nyilván eurómilliós üzleti megtakarítást jelentene számukra.

  2. Mert gondolom az a 3 millió diesel üzemű 😀

  3. Na igen, amit az MBSZ ír a garanciával kapcsolatban, az tényleg gyanús.