Kreatív rendezvény design a berlini éjszakából

A Kubik elnevezésű partisorozat még csak pár éve van jelen Európa éjszakai életében, de máris számtalan helyen állíthatták fel a látványos elemeket. Érdekességét az instant elemek adják, melyeket bárhol fel lehet állítani, és csak egyszerű víz szükséges a beüzemeléséhez.

A Balestra Berlin által tervezett előkészített buli kellékek Európa legnagyobb „partivárosaiban” fordultak már meg, hogy a hajnalig tartó különleges hangulatú bulit minél többen megtapasztalhassák. Az egyszerű ötlet egy egész zöld mozgalommá nőtte ki magát. A fesztiválok, és egyéb ideiglenes, vagy vándorló szórakoztató eszközök hatalmas szemetet hagynak maguk után, és minden alkalommal új alkatrészek szükségesek a felállításukhoz. 2006-ban viszont pár szórakozni kívánó fiatal elővett néhány vizestartályt és égőt, és a zöld parti forradalom meg is született. Az égők a vizestartályok belsejéből világítanak, és színüket a víz által vezetett zenei rezgések érzékelése alapján változtatják.
Majdnem öt éves működés után az üzemeltető, a Balestra Berlin bátran kimondhatja, hogy rengeteg anyagot és energiát spórolt a kezdeményezéssel. Szívesen látnánk egy ilyet mi is az idei Balaton Soundon.
Hogyan készül videó:

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.