Kukorica az energianövények élén

Az országban a biogáz előállítási program keretében 1,157 millió hektáron folyik alapanyag (szubsztrátum) termelés, ebben is a legnagyobb részarányt az „energia-kukorica” képviseli.

De miért is olyan népszerű a kukorica?

Az országban ez a legnagyobb hozamú takarmánynövény, szinte valamennyi termőhelyen igen jó tápanyag- és vízhasznosítással tűnik ki. Ennek köszönhetően a nagy állatlétszámú régiókban a kukoricatermesztés koncentrálódása figyelhető meg, ugyanakkor a vetésforgóban is közismerten kiválóan bevált.

A Német Kukoricabizottság egyre jobban számít arra, hogy az energiaszolgáltató kukorica termőterülete továbbra is nőni fog. 2007 óta az ökológiai termesztésű kukorica-vetőmag forgalmazása – a 2012. évi megtorpanás ellenére – folyamatosan nő. Elsőként 2014-ben az ökológiai termesztéshez kizárólag – az I-es kategóriájú – ökológiai termesztésből származó vetőmagot használtak, ami nagy előrelépést jelent, minthogy a korábbi három évtizedben a vetőmagszükségletnek csak 30-40 %-át tudták ökológiai termesztésből fedezni.

forrás: agroinform.com

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.