Különleges felhőkarcolót terveznek

A New-Yorki Asymptote Architecture iroda a közelmúltban mutatta be a sajtónak a Velo Towers (fátyoltornyok) elnevezésű iker felhőkarcolók projektjét, ezek az utolsó építmények, amelyek még hiányoznak a szöuli Yongsan International Business District-ből.

Ugyanúgy, mint az egyéb projekteket, amelyek az új városrészt alkotják, a Velo Towerst is magas szintű minőségi szabályok és az energia hatékonyság tiszteletben tartásával fogják megvalósítani. Az innovatív felhőkarcolót egy hasonlóan futurisztikus kontextusba fognak beépíteni. (Aiolus News) Egy, a harmincadik emelethez kapcsolódó légi híd határozza meg az új épület arculatát, egy köztér tipikus funkciójává alakítva át az épületnek ezt a részét. A maximális hatékonyság, és a belső környezet maximális minőségének biztosítására a tornyokra egy sor moduláris blokkot helyeznek el, amelyek egy központi tengely körül keringenek, egy olyan teljesen független orientáció szerint, amely a napsütés pontos számításain alapul, így biztosítva a természetes világítás maximumát.

A moduláris szerkezeteken ezen kívül függő kertek is lesznek, ezek lehetővé teszik a szerkezet hőszigetelését, esővíz felfogóként is használhatók, amelyet az épület a továbbiakban hasznosíthat, és lehetővé teszik a lakók számára, hogy élvezzék a zöld területeket a magasabb emeleteken is.További jellemzője az új felhőkarcolónak a homlokzat különleges megoldása, amelyet előre gyártott moduláris elemekkel valósítanak meg. Ezek idomulnak az ablakok esztétikai jellemzőihez, leegyszerűsítik az építési folyamatokat és növelik az energia hatékonyságát.

Ajánlott tartalom

Jó hír annak, aki olcsón telepítene napelemes rendszert

Az Elmű Hálózati Kft. engedélyezte a lakóknak, hogy néhány napelemtáblát felszereljenek az erkélyükre, de ez még nem jelenti azt, hogy általánosan engedélyezett lennének Magyarországon az erkélynapelemek.