Különleges lámpák használt tintapatronokból

A tintapatronok veszélyes e-hulladéknak számítanak, mégis külön gyűjtő híján leginkább az általános szemét között kötnek ki.

Újrahasznosításukra több figyelmet kellene fordítani, mint az az e-hulladék útját követő dokumentumfilmből is kiderül. Korábbi cikkünk tartalmazza a dokumentumfilm egyik készítőjének beszámolóját, melyből, többek között kiderül, hogy az észak-amerikai e-hulladék nagy része Kínában köt ki, mint például a hatalmas tintapatron-szállítmányok, és megfelelő felszerelés illetve biztonsági előírások nélkül feldolgozásuk veszélyezteti a munkások és a Föld egészségét.

Egy fotóüzlet print menedzsere új megoldást talált a már használhatatlan tintapatronok újrahasznosítására. Elmondása szerint nem volt szíve kidobni a kifogyott patronokat, s mivel rajong a világítótestekért, úgy döntött, megpróbál ezekből összeállítani egy-két lámpát.

A lámpák és csillárok olyan jól sikerültek, hogy egyre többen érdeklődtek utánuk, most már önálló márkanévvel is bírnak.  A Boxlightbox termékei megrendelhetők a hivatalos internetes oldalról, áruk 35 és 200 dollár között mozog. Ha a megrendelő még környezetbarátabb termékre vágyik, plusz 22 dollárért LED-es világítást is kérhet. A világítótestek eredetileg 6 wattos égőkkel készülnek 220 ml-es patronokból.

A különböző színű Epson tintapatronokból készült asztali lámpák, falilámpák vagy csillárok valóban jól mutatnak, és bohókás kiegészítői lehetnek otthonunknak.

Ajánlott tartalom

Az MME arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat

A vízimadarak etetése nemcsak felesleges, de tömegesen sodorja veszélybe és betegíti meg az állatokat, ami ellen világszerte küzdenek a hatóságok és a természetvédelmi szervezetek - közölte az MME hétfőn az MTI-vel.