Különleges szabadulószobát tervezett a Volkswagen

Meglepő lehet, de a német autógyártó szabadulószobákkal segítené dolgozói felkészülését az elektromos jövőre.

Különleges módszerrel, egyedi szabadulószobák segítségével készíti fel a Volkswagen munkatársait az elektromos jövőre – számol be az Electrek. A speciális megközelítés oka az, hogy a villanyjárművek egészen más megközelítést igényelnek, mint a hagyományos autók.

Napjainkban a kocsik ellenőrzése sokszor teljesen máshogy zajlik, mint a régebbi időkben: gyakran már nem szerszámokkal, hanem laptokokkal folyik a kiértékelés. Természetesen a gyártási megoldások is rengeteget fejlődtek az utóbbi években, a szemünk láttára alakult át a technológia. Az elektromos autók elterjedése nagy változást hozott, ezek szervizelése ugyanis a hagyományos kocsikhoz képest új készségeket követelnek. Mivel az ipar egyre inkább átáll az elektromos motorokra, sok cég nagy erőkkel készíti fel munkaerejét a megváltozott körülményekre.

Többek között a Mercedes-Benz és a Cadillac is indított már átképző programot, de alighanem a Volkswagen ötlete az eddigi legeredetibb. Annak érdekében, hogy alkalmazottait felkészítse az elektromos jövőre, a német gyártó együttműködésen alapuló játékokat tervezett. A Volkswagen munkatársaiból álló csapatoknak az a feladatuk, hogy megoldjanak különböző, elektromos és akkumulátoros technológiával kapcsolatos rejtvényeket, miközben áthaladnak a „szabadulószoba” egyes termein. A résztvevők egy, az 1860-as éveket idéző szobából indulnak, hogy eljussanak a modern időkig.

„Ez az egyik építőköve annak a folyamatnak, amellyel a munkavállalókat bevezetjük az e-mobilitás világába” – mondta Gunnar Kilian, a vállalat emberierőforrás-részlegének vezetője. A projekt egyelőre csak a Volkswagen wolfsburgi központjában fut, itt megközelítőleg 22 ezer dolgozónak próbálnak segíteni az elektromos átállásban.

A Volkswagen elektromos ID.3 modellje lesz egyébként az első, amelynek gyártása 2023 második felében kezdődik majd. A vállalat forradalmi Trinity EV projektjét szoftverproblémák miatt átmenetileg felfüggesztették, a Volkswagen várhatóan 2026-ban viszont bevezeti a szintén elektromos ID.Tigurant.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.