Különös formatervezés – a túlélés ruhadarabja

A szándék, a tervezés mikéntje, hogyanja és annak eredménye is rendkívül sajátos módon ölt testet, azaz ruhadarabot Catherine Sarah fiatal tervező keze nyomán.

Különleges kollekciója ugyanis a túlélésre irányul. Olyan ruházatot álmodott, amely egy vész-és katasztrófahelyzet, ismeretlen jövőkép esetén is viselhetőek, írja az alternativenergia.hu. Mintadarabjai azt a szándékot tükrözik, hogyan készüljünk fel öltözékünkkel a kedvezőtlen jelenségekre, a rosszra forduló élethelyzetekre. A szoknya például amit megtervezett és bemutatott, áradás esetén is a felszínen tartja használóját. A globális felmelegedésre is gondolt a fiatal disajner lány, hiszen alkotó fantáziája során ezt a képet is maga elé vetítette és e megnehezülő élethez igazította, tervezte meg szokatlan, igencsak meglepő külsejű ruhadarabjait.

Változó világunkról, az új kihívásokról, többek között a klímaváltozásról kezdeményez ily módon párbeszédet az ifjú tervező, közös gondolkodásra ösztönözve alkotótársait és az újfajta ruhákat viselő embereket. Tehát nem elsősorban a szériagyártás, a valós termelés nyer teret szándékában, hanem az alkalmazkodás “megpróbáltatásainak” valós megmutatása. Ruhadarabjait instrukciós matricával tekinthetik meg az érdeklődők, magyarázattal cimkézett kollekcióját több múzeumban is kiállították.

-

-

Ajánlott tartalom

Környezettudatos otthon: hosszú életű bútorok választása

A megfelelő bútorok és a hangulatos otthon elválaszthatatlanok egymástól. A megfelelő kényelem nélkül nem élvezheti a pihenést, amelyet otthonának minden nap biztosítania kell. Emellett fontos szempont a környezettudatosság, hiszen hosszú életű bútorok használatával kevesebb szemetet termelünk.