Lady Gaga mindössze két nap alatt negyedmillió dollárt (ötvenmillió forintot) gyűjtött a japán földrengés és cunami áldozatainak műanyag karkötők árusításával. Az ékszert öt dollárért lehet megrendelni az énekesnő internetes oldaláról. Az egyszerű fehér karkötőn "Imádkozunk Japánért" felirat olvasható.

Lady Gaga 250 ezer dollárt gyűjtött a földrengés áldozatainak

Lady Gaga mindössze két nap alatt negyedmillió dollárt (ötvenmillió forintot) gyűjtött a japán földrengés és cunami áldozatainak műanyag karkötők árusításával. Az ékszert öt dollárért lehet megrendelni az énekesnő internetes oldaláról. Az egyszerű fehér karkötőn “Imádkozunk Japánért” felirat olvasható.

Az oroszok előre megmondták
Több orosz kutatóintézet is közölte, hogy előre jelezte a súlyos földrengést. Valerij Abramov, a tudományos akadémia oceanológiai intézetének laboratórium-vezetője elmondta: intézete 1997-ben az UNESCO egyik folyóiratában közzétette tudományos előrejelzését, amely szerint 2011-ben Japánban 10-es erősségű földrengés várható. Abramov be is mutatta a folyóirat egy példányát, benne az idézett prognózissal, és elmondta, hogy 2006-ban a japán külképviselet kért is tájékoztatást és konzultációt.

Rengetegen a tokiói vasútállomáson

Sok száz embert lehetett látni a tokiói főpályaudvaron szerda délután. Főleg kisgyerekes családok próbáltak feljutni egy-egy dél felé tartó expresszvonatra. Azt mondták, a sugárveszély elől próbálnak menedéket keresni.

Ajánlott tartalom

Bizonyos vírusok a mikroműanyagokra tapadva napokig fertőzőképesek maradnak a vízben

A gyomor és bélrendszeri megbetegedést okozó vírusok - ilyen például a rotavírus -, akár három napig is fertőzőképesek maradnak az édesvízben a mikroműanyagokhoz tapadva - állapították meg a Stirlingi Egyetem kutatói arra figyelmeztetve, hogy ez potenciális egészségügyi kockázatot jelent.