Lehet síelni Eplényben

A hideg, kedvező időjárás miatt sikeres a hóágyúzás Eplényben, a Nordica Síarénában friss havon lehet síelni az 1-es pálya alsó szakaszán – közölte Molnár József pályafőnök vasárnap.

Közlése szerint a Veszprém megyei településen előző nap 22 hóágyú kezdte meg a hókészítést az 1-es pálya felső szakaszán, s a munkát vasárnap is folytatják 12 hóágyúval. A többi hóágyút a 4-es pályára vitték át. Molnár József úgy vélte, ha az időjárás ilyen marad, akkor kedden az 1-es pályát teljes szakaszán meg tudják nyitni. Addig az 1-es pálya alsó, négyszáz méteres szakasza és a tanulópálya üzemel, amelyeket friss, 30-40 centiméteres tömörített hóréteg fed. A pályákat az 1-es csákányos és a tolókaros felvonó szolgálja ki – mondta a pályafőnök.

Ajánlott tartalom

Súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában a klímaváltozás

Az Északi-sarkvidéket tanulmányozó tudósok szerint 2050-re a globális felmelegedés miatt az infrastruktúra 70 százalékát és a kritikus infrastruktúra 30-50 százalékát fenyegeti károsodás, amelynek várható költségei több tízmilliárd dollárra rúgnak - számolt be róla a BBC News.