Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / Leírhatja a BP az adójából az olajkatasztrófa elhárítási költségeit

Leírhatja a BP az adójából az olajkatasztrófa elhárítási költségeit

Jelentős adóbevételektől foszthatják meg a brit és az amerikai kormányt a BP-nek az olajszivárgás megfékezésére költött milliárdos kiadásai, a vállalat az elkövetkező négy évben világszerte feltehetően 10 milliárd dollárral kevesebb adót fizethet – számolt be kedden a Financial Times (FT).

A lap értesülései szerint a szivárgó olajkút betömítésére, az olaj összegyűjtésére és a kárenyhítésre fordított összeget a nemzetközi vállalat leírhatja az adójából.
A lehetséges kieső összeg mindenekelőtt az óriási államháztartási hiánnyal küszködő brit kormányt aggasztja, de az Egyesült Államokban is évente több millió dolláros adóbevételt jelentett a BP által fizetett forgalmi adó.
A vállalat részvényeinek ára az utóbbi napokban erősen emelkedett, miután híresztelések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a rivális amerikai Exxon vagy Chevron átvenné a céget.

Ajánlott tartalom

Épületfelújítás: kezdjük a falnál. Kiszámoltuk!

Ha épületfelújítással szeretnénk energiatakarékossá tenni otthonunkat, először is át kell gondoljuk, mely épületszerkezetek korszerűsítésével juthatunk a kívánt eredményhez.