Lelkes designerek tervezik az amerikai gyorsvasutat

Hogyan fogja megváltoztatni Amerika közlekedését a gyorsvasút a következő évtizedekben? A Van Alen Institute most lehetőséget ad, hogy a világ tervezői és mérnökei kivegyék részüket a nagyszabású munkálatokból.

Jelen pillanatban bíztató a jövőkép, a tengeren túl is egyre nagyobb teret kapnak a fenntartható fejlődés alapelvei. A Van Alen Institute felhívást intézett a világ összes designere felé, hogy segítséget nyújtsanak Amerika legújabb vasúti hálózatának kialakításához, valamint a kulturális, környezeti, és gazdasági hatások előrejelzéséhez. A ’Life at the Speed of Rail’ tervezői verseny építészek, designerek, grafikai tervezők, és olyan lelkes és színes fantáziájú pályázók jelentkeztek, akik szeretnének részt venni a gyorsvasút kialakításának tervezetében. A tíz leginspirálóbb és legfantáziadúsabb tervet egyenként 1.000 dollárral (~188.000 Forinttal) díjazzák. A többi beküldött munkát online is közzéteszik, és egy kiállítás keretén belül is megtekinthetőek lesznek majd.

Ajánlott tartalom

Folyamatosan gyarapodik hazánk zöld vagyona

Mezővédő erdősávok létesítésével kapcsolatban pilot projektet indít az Agrárminisztérium – jelentette be Nagy István tárcavezető a XXXIII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor kerekasztal beszélgetésén, szerdán, Tusnádfürdőn.