Lelkes designerek tervezik az amerikai gyorsvasutat

Hogyan fogja megváltoztatni Amerika közlekedését a gyorsvasút a következő évtizedekben? A Van Alen Institute most lehetőséget ad, hogy a világ tervezői és mérnökei kivegyék részüket a nagyszabású munkálatokból.

Jelen pillanatban bíztató a jövőkép, a tengeren túl is egyre nagyobb teret kapnak a fenntartható fejlődés alapelvei. A Van Alen Institute felhívást intézett a világ összes designere felé, hogy segítséget nyújtsanak Amerika legújabb vasúti hálózatának kialakításához, valamint a kulturális, környezeti, és gazdasági hatások előrejelzéséhez. A ’Life at the Speed of Rail’ tervezői verseny építészek, designerek, grafikai tervezők, és olyan lelkes és színes fantáziájú pályázók jelentkeztek, akik szeretnének részt venni a gyorsvasút kialakításának tervezetében. A tíz leginspirálóbb és legfantáziadúsabb tervet egyenként 1.000 dollárral (~188.000 Forinttal) díjazzák. A többi beküldött munkát online is közzéteszik, és egy kiállítás keretén belül is megtekinthetőek lesznek majd.

Ajánlott tartalom

A Waberer’s Csoport tesztelhette először a BYD elektromos teherautóját az EU-ban

Az Európai Unióban a Waberer’s Csoport próbálhatta ki először a kínai BYD autógyártó 19 tonnás elektromos teherautóját. A Cégcsoport leányvállalata, a WSZL több mint két hétig használta a járművet a magyar főváros útjain.