Lelkes designerek tervezik az amerikai gyorsvasutat

Hogyan fogja megváltoztatni Amerika közlekedését a gyorsvasút a következő évtizedekben? A Van Alen Institute most lehetőséget ad, hogy a világ tervezői és mérnökei kivegyék részüket a nagyszabású munkálatokból.

Jelen pillanatban bíztató a jövőkép, a tengeren túl is egyre nagyobb teret kapnak a fenntartható fejlődés alapelvei. A Van Alen Institute felhívást intézett a világ összes designere felé, hogy segítséget nyújtsanak Amerika legújabb vasúti hálózatának kialakításához, valamint a kulturális, környezeti, és gazdasági hatások előrejelzéséhez. A ’Life at the Speed of Rail’ tervezői verseny építészek, designerek, grafikai tervezők, és olyan lelkes és színes fantáziájú pályázók jelentkeztek, akik szeretnének részt venni a gyorsvasút kialakításának tervezetében. A tíz leginspirálóbb és legfantáziadúsabb tervet egyenként 1.000 dollárral (~188.000 Forinttal) díjazzák. A többi beküldött munkát online is közzéteszik, és egy kiállítás keretén belül is megtekinthetőek lesznek majd.

Ajánlott tartalom

Algák vizsgálatával segítik feltérképezni balatoni kutatók a Duna ökológiai állapotát

A bécsi székhelyű Nemzetközi Duna-védelmi Bizottság (ICPDR) által koordinált, számos ország részvételével zajló Nemzetközi Duna-expedíció (Joint Danube Survey – JDS) során a Duna és főbb befolyóinak állapotát rendszeresen felmérik.