Leonardo DiCaprio egymillió dollárral segít a tigriseken

A Természetvédelmi Világalap (WWF) vezetésének tagjaként egymillió dolláros adománnyal segíti a vadon élő tigrisek megmentését Leonardo DiCaprio amerikai színész, aki részt vett a tigrisek megmentéséről szóló szentpétervári tanácskozáson.

“A gátlástalan vadorzás és a tigrisek élőhelyének drámai pusztítása a kihalás szélére sodorta a fajt. Gyorsan kell cselekednünk, mielőtt túl késő lenne” – mondta a világhírű színész kedden.
Leonardo DiCaprio gyakran síkra száll környezet- és természetvédelmi ügyekben, a szentpétervári “tigriscsúcsra” Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök meghívására érkezett. Előzőleg a színész a WWF szervezésében részt vett egy expedíción Nepálban és Bhutánban. Az út egy részét elefántháton tette meg, találkozott helyi lakosokkal és benyomásokat szerzett az állatvédők munkájáról. Az általa adományozott összeget orvvadászok ellen küzdő csoportok, valamint a vadon védelmét szolgáló projektek támogatására fordítják.
Az oroszországi “tigriscsúcs” célja, hogy olyan megállapodást fogadjanak el, amely garantálja a vadon élő példányok élőhelyének védelmét és véget vet a vadorzásnak. Tigrisek még 13 ország – Banglades, Bhután, Kína, India, Indonézia, Kambodzsa, Laosz, Malajzia, Mianmar, Nepál, Oroszország, Thaiföld és Vietnam – területén élnek szabadon, de az állomány már alig éri el a 3200 egyedet.

Ajánlott tartalom

A Coldplay környezetbarát világturnét tervez jövőre

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.