Lerner Balázsnak ítélték oda idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Méditanácsa által támogatott Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, eddigi munkássága, valamint idei filmje, a Budapest Inferno - A Molnár János-barlang titka elismeréseként - közölték a fesztivál szervezői szombaton az MTI-vel.

Lerner Balázs kapta a Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját

Lerner Balázsnak ítélték oda idén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Méditanácsa által támogatott Gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál fődíját, eddigi munkássága, valamint idei filmje, a Budapest Inferno – A Molnár János-barlang titka elismeréseként – közölték a fesztivál szervezői szombaton az MTI-vel.

A szombaton a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában tartott gálán huszonkét elismerést osztottak ki, a legjobb természetfilmnek járó elismerést Török Zoltán kapta, Lemming – A messzi észak aprócska ura című filmjéért. A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb tudományos ismeretterjesztő film 2017-ben a David Attenborough – Fény a földön című film. Természet- és Környezetvédelem témájában a legjobb televíziós produkciók kategóriában megosztott első helyet kapott két amerikai film, a Naledi: Egy bébi elefánt meséje és a Következmények kora, a legjobb rövidfilm kategóriában pedig A láthatatlan határ című belga-argentin alkotás nyerte el a legjobbnak járó díjat.

A legjobb útifilmnek 2017-ben Bárány Róbert, Molnár Gábor, Szekeres Zoltán alkotása, az OzoneUtazás – Tatárföld bizonyult. A legjobb animációs film a Csodálatos természetünk – A közönséges kaméleon lett. A Kárpát-medencei Filmszemle keretein belül 3 díjat adtak át, amelyeket az NMHH Médiatanácsa ajánlotta fel. A Kárpát-medencéről szóló filmek legjobbika természetfilm kategóriában Erik Balaz, Élet a felhőkben című filmje. Dokumentumfilm kategóriában Balázs Gergely, A Dunavirág Mentőakció című alkotása nyerte el az első helyezést. Idén a legjobb film a Kárpát-medence kulturális értékeit bemutató kategóriában Sáfrány József Pásztorének című alkotása lett. Szintén a gálán hirdették ki a Természet- és Tudományos Ismeretterjesztő Filmterv Pályázat első helyezettjét, amelyet idén megosztva, két filmes is megkapott. Moraru Norbert és Becz Barnabás Álmos a következő filmje elkészítéséhez szakmai mentorálást és fejenként félmillió forintot kap.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.