Lézeres indexlámpa biciklire

Az éjszakai biciklizés nagyon veszélyes lehet, különösen télen, amikor sokkal hamarabb besötétedik. Ez a praktikus találmány ezt a kockázatot csökkentheti.

A Bike Zone nevű díjnyertes készülék lézerrel biztonsági zónát vetít az aszfaltra a kerékpár körül, így egyetlen sofőr figyelmét sem kerülhetjük el. A kerékpár mindkét oldalán 1 méter széles jelzés indexelésre is használható, ilyenkor a kanyarodási irányba vetít mozgó jeleket a Bike Zone. A lézeres projektort mágnessel rögzíthetjük a vázra, az irányjelző pedig vezeték nélkül csatlakozik a kormányon található kapcsolóhoz. Frank Guo, Hung Wang, és Stuart Morrow találmányukkal harmadik helyezést értek el a 2012-es Lite-On Awards ipartervezői versenyén, melyet a taiwani székhelyű Lite-On technológiai vállalat szponzorált.
A rendezvényt 12-dik alkalommal rendezték meg, melyre 11 országból 2,246 résztvevő jelentkezett. A verseny mottója az egyszerűség és a praktikusság volt, a szervezők ugyanis azt tapasztalták, hogy az előző években sok zseniális és kreatív ötlet született, melyeket a gyakorlatban szinte lehetetlen volt megvalósítani. Ez a Bike Zone esetében szerencsére nem probléma, bár konkrét tervek még nincsenek a sorozatgyártásra, az biztos, hogy piacképes terméket terveztek a feltalálók.

bike zone

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.