Hatalmas sikerként értékelheti az orosz Gazprom gázexportőr-monopólium, hogy Franciaország kitiltja a cseppfolyósított földgázt a piacáról - írta a Russia Beyond The Headlines.

Orosz csapás az USA-ra

Hatalmas sikerként értékelheti az orosz Gazprom gázexportőr-monopólium, hogy Franciaország kitiltja a cseppfolyósított földgázt a piacáról – írta a Russia Beyond The Headlines.

A francia energetikai minisztérium bejelentése szerint a párizsi kormány arra készül, hogy betiltsa az amerikai cseppfolyósított földgáz (lng) importját – jelentette be a Reuters. A döntés oka az lenne, hogy az lng mintegy 40 százaléknyi palagázt tartalmaz, amelynek termelését 2011. július 1-je óta betiltották Franciaországban. A mostani javaslat értelmében a tilalmat kiterjesztenék az importra is. Két francia vállalat, az EdF és az Engie korábban leszerződött az amerikai gáz behozatalára, az első szállítmányoknak 2016 nyarán kellett volna megérkezniük. Orosz szakértők szerint a francia döntés megerősíti az orosz gáztársaságok helyzetét.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Igaz, hogy Dániában ingyen van az áram?

A szeles időjárás kedvezett a sok szélerőművet használó országnak, az elkövetkező időszakban is igen olcsó lehet az áram.