Londont ellepték az újrahasznosított konténerekből készült épületek

A hajóval való szállításhoz használt konténerek sokkal többre is használhatók, mint áruk tárolására. Londonban egyre több épület alapjaként szolgálnak. A Wahaca nevű mexikói étterem például nyolc konténerből áll.

A Softroom által tervezett épület kétemeletes, a második emeleten kiváló kilátás nyílik a Temzére. Az étterem nyáron kültéri tequila bárként is funkcionál. Mindegyik konténer más színben pompázik, Mexikóhoz hasonlóan, ahol nem nagyon lehet szürke épületeket találni. Az étterem mögött egy egy konténerből álló kávézó is található. Az olimpia területén található,  játékokat közvetítő stúdió a legékesebb példája az óriás fémdobozok újrahasznosításának. A Big Blue-nak becézett épület 9 emeletes, 114 konténerből áll, 4 hónapon keresztül külön építették, majd 15 nap alatt összeállították, 90 százaléka pedig teljesen újrahasznosítható.

-

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.