Lovaskocsi ihlette a futurisztikus autót

A Fayton Ökológiai Túraautó projekt az isztambuli Ecological Tourism autó versenyre tervezték, ahol a második helyezést érte el. A designer Utkan Kiziltuğ bevallása szerint az autót a régi lovaskocsik inspirálták, írja a tuvie.com.

A tervező két fő elemet ötvözött a találmányában: a természet és a környezet tisztelete érdekében az autó elektromos meghajtást kapott, melyet napelemek biztosítanak. A motorháztetőt félig áttetsző anyag burkolja, amely láthatóvá teszi a motor és a jármű belső szerkezetét. A karosszéria áttetszősége pedig lehetőséget nyújt, hogy az utasok 360 fokban élvezhessék a kilátást. A legfőbb esztétikai elem azonban az innovatív napfénytető, amelynek négy különálló, behúzható része a száguldó lovak sörényét idézi.

fayton

fayton

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.