Magyar cégek pályáznak az európai üzleti környezetvédelemi díjakra

Az európai üzleti környezetvédelmi díjak kategóriáiban két pályázat készült el a menedzsment kategóriában: a Magyar Telekom Nyrt. és a SKANSKA Magyarország pályázata. Három tartozik a termék kategóriába, a kábeleket és sodronyköteleket gyártó FUX Ipari Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt., Miskolci Hőszolgáltató Kft. és a Pharmatéka Bt. Továbbá két cég pályázott eljárás kategóriában, az E.ON Hungária és a MARS Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft.
Magyarország tíz éve vesz részt az Európai Unió Üzleti Díjak a Környezetvédelemért pályázatán. A pályázók négy kategóriában indulhatnak: környezeti menedzsment, eljárás, termék, nemzetközi együttműködés a fenntartható fejlődésért. Az EU szabályzata szerint az a cég vehet részt a megmérettetésen, amelyik a kategóriák egyikében országosan meghirdetett pályázaton már díjat nyert. Az európai versenyen résztvevő cégeket az országzsűri (HEA) oklevelekkel ismerte el. Ezeket hétfőn Nagy Andor (KDNP), az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke adta át a vállalkozások képviselőinek Budapesten.  Az eddigi legnagyobb magyar sikert a DENSO Magyarország Kft. érte el, mikor 2004-ben megnyerte a Management kategóriát. A kiemeltek közt 2006-ban a GE Lightning Zrt. szerepelt – közölték a szervezők.

Ajánlott tartalom

A szlovén tenger koralljai is veszélyben vannak a klímaváltozás miatt

Az Adriai-tenger szlovén részét sem kímélte az elmúlt évtizedekben a klímaváltozás, a korallfajokat is fenyegeti - közölte Lovrenc Lipej szlovén tengerbiológus.