Magyar rekord és győzelem a Shell Eco-Maratonon

A győri Széchenyi István Egyetem SZEnergy csapata pozitív energiamérleggel érkezett a célba ma délután a Shell Eco-marathon Europe 2010 versenyen, és így új rekordot állított fel! A Solar kategória abszolút győztese a SZEnergy Team lett.

A SZEvolution car, a csapat napelemes, 138 kg-os autója sikeresen átesett kedden a technikai ellenőrzésen. A verseny szervezői a közelgő rossz idő miatt kiemelten kezelték a Solar kategóriát, így ők versenyezhettek legelőször, már a szerdai napon. A ma délutáni megfelelő idő pedig hozzásegítette a csapatot a győzelemhez, így már harmadik éve hozzák haza az első helyezést.
A napelemes kategória egyik új feltétele 2010-ben, hogy a célba érkező járművek több energiával fejezzék be a versenyt, mint induláskor – ezt idén először a magyar csapatnak sikerült teljesíteni.
További információ  a Shell Eco-marathon Europe 2010 versenyről: shell.com/ecomarathon/europe

Csapatok

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.