Magyar szakember is felkerült az energiaszektor globálisan legfontosabb női szereplőinek listájára

A Reuters brit hírügynökség a Nemzetközi Nőnap alkalmából közzétette az energiaszektor legfontosabb női szereplőit tartalmazó globális listáját, amelyen Magyarországot és a régiót Beck Zsófia, a Boston Consulting Group (BCG) regionális energiaiparért felelős ügyvezető igazgató partnere képviseli.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A BCG pénteki közleménye szerint Beck Zsófia 2011 óta dolgozik a vállalatnál. Fő tevékenyégei közé tartozik az energiaipari stratégiaalkotás, valamint a klíma- és fenntarthatósági törekvések támogatása Közép- és Kelet-Európában. Beck Zsófia mint a BCG kelet-közép európai energia, klíma, valamint a fenntarthatósági tanácsadó csapatának vezetője jelentős mértékben járult hozzá a régió legnagyobb energiavállalatainak átalakulási folyamataihoz – emelte ki a tanácsadó cég. A Reuters 20-as listáján szerepel többek között Valerie Boullion-Delporte, a Michelin Hidrogén Ökoszisztéma igazgatója, Lori Clark, a New Brunswick Power Corporation elnök-vezérigazgatója, Cassie Flynn, az ENSZ fejlesztési programjának klímaváltozásért felelős igazgatója, Abigail Ross Hopper, a Solar Energy Industry Association elnök-vezérigazgatója és a latin-amerikai CAL Clean Energy alapító vezérigazgatója, Camila Ramos.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.