Magyar szerző könyvét mutatták be a globális klímacsúcson

Csizmadia Norbert, a kecskeméti Neumann János Egyetem kuratóriumi elnöke az Egyesült Arab Emírségekben, a COP28 globális klímacsúcson mutatta be angol nyelven megjelent Geovízió: Fenntarthatóság és Eurázsia című duplakötetes könyvét – közölte a Neumann János Egyetemért Alapítvány szombaton az MTI-vel.

Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás  napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A COP28 klímacsúcson Európát és Magyarországot egyedüli felsőoktatási kiállítóként képviselő Csizmadia Norbert kiadványa a geográfus szemszögéből ad választ korunk geopolitikai, gazdasági és fenntarthatósági kihívásaira. A kétkötetes könyvben az író a földrajz segítségével vizsgálja, hogy miként értjük meg az összefüggéseket és hogyan kapcsolhatjuk össze a már létező kutatási eredményeket – írták. A geográfus szakember, egyetemi vezető felhívja a figyelmet “a földrajz, mint konnektivitás és komplexitás fontosságára”, valamint arra, hogy a térképek ismeretével, egy izgalmas és sokoldalú vizuális nyelvi készséggel hogyan értjük meg világunkat – tájékoztattak. A Geovision könyv a Pabooks Kiadó gondozásában jelent meg 2023 decemberében, nemzetközi bemutatója Dubajban a COP28 globális klímacsúcson volt – szerepel a közleményben.

Mint írták: nagy érdeklődés övezi a COP28 klímacsúcson részt vevő Neumann János Egyetemet. A magyarországi modellváltó egyetem dubaji standján mutatkozott be elsőként az intézmény által fejlesztett, Neumann H2 névre keresztelt, hidrogénnel és napenergiával hajtott, mesterséges intelligenciával vezérelt multifunkcionális jármű – olvasható. A Neumann János Egyetem az ENSZ éghajlatváltozási csúcstalálkozóján való megjelenésével és bemutatott fenntartható mobilitási innovációjával a jövő gazdasági növekedéséhez nélkülözhetetlen tudás előállítására való képességére kívánja felhívni a figyelmet – közölték.

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.