Magyar találmány a napelemes tetőcserép?

25 év garanciát adnak a Magyarországon gyártott napelemes tetőcserépre.

Akár, 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás napelemre és energiatárolóra! Kalkuláljon itt! (x)

A tetőre telepíthető napelemek egyre több háztartás számára válnak vonzóvá, sokakat ugyanakkor elriaszt, hogy a beruházás látványosan átalakítja az otthon megjelenését. Szerencsére ma már léteznek olyan napelemes megoldások, amelyek nemhogy rontanak, még javítanak is házunk esztétikáján. Ilyenek többek között a napelemes tetőcserepek, amelyek az otthon tetőszerkezetébe beépülve termelik az olcsó, zöld energiát. A hazai építőipari piacról sokak számára jól ismert, mintegy százéves múlttal büszkélkedő Terrán is gyárt ilyen fotovoltaikus tetőcserepeket. A Terrán Generonról 2019-ben rántották le a leplet, 2021-ben nyitották meg az első, dedikált gyárat, a kifejezetten elegáns megjelenésű termék pedig azóta igazi sikertörténetté vált, az évek során több száz rendszert építettek be, ezzel bizonyítva a megoldásban rejlő lehetőségeket. A Generon napelemes celláit speciális módon integrálják az egyedi tetőcserepek felületére, így azok megjelenésükben szinte teljesen megegyeznek a hagyományos tetőcserepekével. A Terrán szerint eközben a tető eredeti védelmi funkciója a teljes tetőfelületen tökéletesen biztosított.

A vállalat ígérete alapján a Generon egy esztétikus, környezetbarát, kompromisszumok nélküli energiatermelő tetőrendszer. Az egyenként 330-szor 420 milliméteres beton napelemes tetőcserepek tömege 5,9 kilogramm, a bennük lévő négy-négy cella névleges teljesítménye 15 wattpeak. A fotovoltaikus cserepek a Terrán Zenit vagy Rundo termékcsalád elemeinek méretéhez és formájához passzolnak tökéletesen.

A Generont kizárólag Magyarországon, a lehető leginkább környezetbarát módon állítják elő, a hazai gyártásnak köszönhetően pedig a garanciális ügyintézés könnyen és gyorsan elérhető. A termékre 25 év teljesítmény garancia érhető el, a Terrán pedig teljes körű ügyintézést biztosít ügyfeleinek. A Generon egyébként már nem csupán hazánkban van jelen, szeptemberben például a Terrán szakemberei Észak-Írországban tartottak oktatást a termékről.

Ajánlott tartalom

Már több mint 5000 nyertese van a Napenergia Plusz programnak

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) hétfőn.