Makulátlan lett az új Tesla töréstesztje

Nyilvánosságra hoztak három felvételt a Tesla Model X töréstesztjeiről, amikkel a cég elektromos SUV járművének balesetbiztonsági tulajdonságait vizsgálta az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA).

A Tesla elég sokszor hangoztatta, hogy a luxus SUV kiválóan szerepelne a hivatalos autóbiztonsági teszteken, és várakozásaik szerint minden biztonsági kategóriában a legjobb, ötcsillagos értékelést kapnák. Tegnap délután kiadott közleményük szerint ez így is történt. Az NHTSA minden biztonsági kategóriában és alkategóriában a lehető legjobb, ötcsillagos értékelést adta a Tesla Model X-nek, ami korábban egyetlen gyártó egyetlen modelljével sem fordult még elő. Ahhoz, hogy egy autó mindegyik kategóriában megkapja a legjobb, ötcsillagos értékelést az autó, ahhoz a benne ülők sérülési esélyének nem szabad meghaladnia a 10 százalékot. A Tesla közleménye szerint az NHTSA tesztjén a valaha volt legalacsonyabb, 7 százalékot érte el a Model X a SUV-ok közt, sőt a valaha tesztelt összes autó közül is csak a Tesla Model S autója előzte meg biztonságosságban. A közlemény hangsúlyozza, hogy a robbanómotoros autókéhoz képest kiemelkedő biztonságosságot az elektromos felépítésnek köszönheti a jármű, írta az index.hu. (Például az autó aljába épített akkumulátorok miatt olyan alacsonyan van a kocsi súlypontja, hogy szinte lehetetlen fölborítani.)

Ajánlott tartalom

Elektromos autótöltőket telepít a Vantage Towers országszerte

A Vodafone leányvállalata, a Vantage Towers Magyarország Zrt. az Elektromotive Hungária Kft. együttműködésével első körben országszerte 38 bázisállomáshoz mintegy 60 elektromos töltőállomást telepít a következő egy évben - jelentette be Budai J. Gergő, a Vantage Towers elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón Etyeken, ahol bemutatták a bázisállomáshoz telepített töltőt.