MAL-vezér: a vörösiszap nem mérgező, persze fürdeni nem kell benne

A MAL Zrt. szerint természeti katasztrófa történt, tárgyalnak a biztosítóval, és 30 millió forintot ajánlottak fel a károsult településeknek.

A védelmi bizottság üléséről távozó Tolnay Lajos, a MAL Zrt. igazgatósági tagja azt mondta: nem érzik felelősnek magukat, betartottak minden technológiai szabályt.
Bakonyi Zoltán a hvg.hu kérdésére, miszerint miért nem volt elérhető eddig, először úgy válaszolt, ő elérhető volt, majd helyesbített, miszerint rendőrségi kihallgatáson volt. A kérdésre, miszerint Gyurcsány Ferencnek mi köze van a timföldgyárhoz, azt mondták: nem tulajdonos, csupán beszállító.
Bakonyi Zoltán, a timföldgyár igazgatója azt is mondta: a vörösiszap nem mérgező, persze fürdeni nem kell benne. Az is elhangzott, hogy az átszakadás előtt egy órával ellenőrizték a tározót, bemérték, de nem észleltek semmit.

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.