Már 40 település szerint kell egy kis áramszünet!

Már 40 település regisztrált a Föld Órája klímavédelmi akcióra, amivel vállalják,hogy 2010 március 27-én szombaton 20:30-kor lekapcsolják a világítást egy órára. A WWF Magyarország reméli, idén még a tavalyinál is többen csatlakoznak.

Két héttel a Föld Órája előtt már 40 település és közel száz cég csatlakozott a klímavédelmi akcióhoz. A regisztrációval vállalják, hogy egy órára lekapcsolják a világításukat március 27-én este fél kilenckor. Ezzel a gesztussal a városok, falvak, cégek vezetői és a magánszemélyek kifejezhetik környezettudatosságukat, és azt, hogy számukra fontos a klímaváltozás elleni fellépés.
Két és fél héttel az idei Föld Órája akció előtt a WWF elérte az egyik kitűzött célját: már több, mint 100 ország csatlakozott a klímavédelmi eseményhez! A csatlakozók száma folyamatosan nő, a mai napon már 103 regisztrált országgal számolhatunk.

A Föld Óráján, melynek keretében Mongóliától Argentínáig, az Északi Sarktól az Antarktiszig, a Cook-szigetektől Oroszországig elsötétülnek a fények, olyan látványosságok is sötétbe borulnak, mint a Brandenburgi kapu, az Eiffel Torony, a dubai Burj Kalifa, a világ legmagasabb épülete, és az Empire State Building.
Magyarországon a www.foldoraja.hu honlapon lehet regisztrálni az akcióra. A csatlakozók itt letölthető anyagokat (plakátot, képeket) is találnak, amelyekkel népszerűsíthetik a Föld Óráját. A honlapról elektronikus Föld Órája képeslapot is lehet küldeni ismerősöknek, barátoknak, munkatársaknak, családtagoknak. Az idei képeslapküldések száma már most meghaladta a tavalyit – eddig mindegy 20 ezer csatlakozásra buzdító képeslapot küldtek.

“Fontos jelzés, hogy már ennyien csatlakoztak az akcióhoz. A települések és a vállaltok, valamint magánszemélyek ezzel jelzik, hogy fontosnak tartják a Föld Óráját, és ők is részt akarnak venni egy olyan eseményen, amely a klímaváltozásra hívja fel a figyelmet.” – mondta Balogh Alexandra, a WWF Magyarország sajtószóvivője.
A csatlakozók száma várhatóan az utolsó két héten ugrásszerűen növekszik majd.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.