Már a pickup is hibrid a Mitsubishinél

Két új tanulmányt mutat be a Mitsubishi a Genfi Autószalonon. A GR-HEV egy futurisztikus megjelenésű pickup, a CA-MiEV egy elektromos kisautó.

Újdonságokkal készül a márciusi Genfi Autószalonra a Mitsubishi, a japánok két új tanulmányt is bemutatnak a hibrid Outlander európai változata mellett, írja az origo.hu. Igazi újdonságot a GR-HEV jelent, amely egy duplakabinos, futurisztikus megjelenésű pickup hibrid hajtáslánccal. Dízelmotort kapcsoltak össze két villanymotorral a mérnökök, az akkumulátor kapacitása nem ismert. Az autó kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátása 149 gramm a Mitsubishi szerint. A CA-MiEV egy elektromos kisautó, amelyet “városi környezetbe” tervezett a Mitsubishi. A könnyűsúlyú anyagokból épülő modell hatótávolsága 300 kilométer.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.