Már megdőlt a tavalyi Föld Órája rekord Magyarországon!

Öt nappal a WWF világméretű klímaakciója, a Föld Órája előtt már 76 magyarországi település vállalta, hogy lekapcsolja a villanyt egy órára.

2010. március 27-én este 20:30-kor világszerte több, mint 100 országban kapcsolják le a világítást a Föld Órája alkalmából. A WWF természetvédelmi szervezet ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy apró cselekedettel és összefogással tehetünk a klímaváltozás hatásainak enyhítéséért.

Olyan neves látványosságok borulnak sötétbe, mint a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, az Empire State Building New Yorkban, vagy a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa. A világ legjelentősebb gazdaságait és a legnagyobb fejlődő országait tömörítő G20 közül idén mindegyik ország a klímaakció mellé áll. Dél Afrikában pedig, ahol a FIFA Világbajnokságot is tartják, világító focimeccsel ünneplik a Föld Óráját.

Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés a Föld Órája iránt. Ezt mutatja az is, hogy már 76 település regisztrálta magát az eseményre, míg tavaly 67-en voltak. A www.foldoraja.hu holnapon kiküldött elektronikus képeslapok száma (38.000) is azt mutatja, hogy a magánszemélyek között is egyre többen figyeltek fel az akcióra.

Idén először a WWF Magyarország is szervez közösségi rendezvényt a Föld Órája alatt. A Budai Vár Savoyai teraszán, miután vendégeinkkel közösen lekapcsoltuk Budapest fényeit, tűzzsonglőr-bemutatóval és közös dobolással töltünk egy órát a sötétben.

“Sok település kapcsolja össze a Föld Órája lehetőséget azzal, hogy a lakosainak megmutassa, mennyire fontos a klímatudatosság. Ezért zöld rendezvényeket szerveznek ez alkalomból. Idén először a WWF Magyarország is emlékezetessé szeretné tenni a Föld Óráját. Mindenkit várunk, aki a világ legnagyobb természetvédelmi szervezetével szeretne tölteni egy órát a sötétben!” – mondja Balogh Alexandra, a WWF Magyarország sajtószóvivője.

– Az eddig csatlakozott települések:

Abony, Alsóörs, Badacsonytomaj, Balatonalmádi, Barcs, Becske, Budapest, Cigánd, Csanádapáca, Csömör, Csongrád, Csorvás, Debrecen, Dévaványa, Dombóvár, Dorog, Dunaalmás, Dunaújváros, Ercsi, Érd, Gyomaendrőd, Gyöngyös, Győr, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kadarkút, Kazincbarcika, Kerepes, Keszthely, Kiskunhalas, Kisújszállás, Magyarnándor, Majs, Marcali, Martonvásár, Mátraszentimre, Mezőkeresztes, Mór, Mórahalom, Nagyatád, Nagykálló, Nagykörű, Napkor, Nógrádsipek, Nyáregyháza, Nyergesújfalu, Pécel, Pécs, Pécsvárad, Pomáz, Rakamaz, Répcelak, Rimóc, Sándorfalva, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Sikátor, Sopron, Szanda, Szarvas, Szeged, Székesfehérvár, Szentendre, Szigethalom, Szolnok, Tata, Tatabánya, Tiszatarján, Tiszaújváros, Újkígyós, Vámosgyörk, Várpalota, Vértesboglár, Veszprém, Villány, Zamárdi

– A magyarországi Föld Órája kampány fő támogatója a Coca-Cola Hbc Magyarország Kft.

Ajánlott tartalom

Budapest nyerte az EU Európai Mobilitási Hét díját

Budapest nyerte el az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért - tájékoztatott Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pénteken.