Márciustól idén is élőben lehet követni egy ragadozómadár-fészek életét

Március elsejétől idén is élőben lehet követni az interneten keresztül egy nagyfeszültségű távvezetékre kihelyezett műfészek lakóinak életét – közölte az MTI-vel a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR).

A társaság tájékoztatása szerint a műfészek lakói várhatóan idén is valamelyik védett ragadozó madárfajból kerülhetnek ki, miután az elmúlt években kerecsensólymok, kabasólymok, valamint vörös vércsék szálltak meg benne.

A MAVIR évek óta részt vesz különböző madárvédelmi programokban, így sokat tesz a magyarországi túzokállomány megmentése és szaporodása érdekében is. Ennek keretében az elmúlt években mintegy 2 ezer madáreltérítő szerelvényt helyeztek el a társaság távvezetékein, amelyeknek köszönhetően negyedére csökkent a madarakra nézve súlyos következményekkel járó balesetek száma – olvasható a közleményben. A fészekről közvetített HD kamerás élőképet a MAVIR honlapján lehet majd követni.

Ajánlott tartalom

Gaemi tájfun: a legmagasabb riasztás van érvényben Kínában

A kínai meteorológiai központ szerdán, idén először a legmagasabb szintű, vörös riasztást adta ki az ország felé közelítő Gaemi tájfunra, Tajvanon pedig több helyen is bezárták az üzleteket, iskolákat, több száz légi járatot töröltek, és több ezer embert evakuáltak az érintett térségekben.