Máris elfogyott a pénz kazáncserére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett fűtéskorszerűsítés (kazáncsere) alprogram esetében a közép-magyarországi régióban a forrás kimerülése miatt 2014. november 19. napjával határozatlan időre felfüggeszti a pályázatok benyújtását.

A minisztérium közleménye szerint a régióban megvalósítandó beruházásokra pályázatokat 2014. november 20-án, reggel 8 óráig lehet benyújtani. A pályázati útmutatóban meghatározott feltételeknek megfelelő pályázatokat az útmutatóban rögzítettek szerint rangsorolják. A befogadható pályázatok a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig részesülhetnek támogatásban.

A kazáncsere-pályázat nem indult problémák nélkül: október közepén összeomlott a program IT-rendszere, október végén pedig ismét műszaki problémák hátráltatták a pályázat működését.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Franciaországban országos szimulációs gyakorlatot tartanak az esetleges áramhiányok kezelésére

Franciaországban szimulációs gyakorlatot szerveznek az energetikai hatóságok december 9-én az esetleges téli áramhiányok kezelésére. Az országos teszt célja annak felmérése, hogy a hálózat mennyire készült fel a válságkezelésre.