Máris lezárták az energiapályázatot

A támogatási keret kimerülése miatt felfüggesztette a fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázati konstrukciót a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatokat azonban még feldolgozzák.

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítést támogató alprogramjára beérkezett, összesített igények lefedik a meghirdetett támogatási keretet, írja a napi.hu. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2012. szeptember 7-én délben felfüggesztette a konstrukciót; a felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő 24 órán belül beadott pályázatok még feldolgozásra kerülnek – közölte a tárca. Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető, vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatás kondenzációs kazántechnológiát és megújuló energiát hasznosító fűtési rendszerek beszerzésére és telepítésére fordítható. A tárca közleménye szerint az új konstrukció fogadtatása bebizonyította, hogy “a kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben rögzített szándékai találkoznak a lehetséges pályázói kör igényével”. A pályázatot valóban üdvözölték szakmai szervezetek is, azonban már akkor jelezték, hogy a nem egészen 900 millió forintos keret valószínűleg napok alatt kimerülhet, a valós igények pedig ezen összeg sokszorosára rúgnak. A pályázatokat augusztus 27-től lehetett benyújtani.

Ajánlott tartalom

Harmadik-negyedik helyet foglaljuk el a dízel és benzin árakkal a környező országhoz képest

Elérhetőek a hazai és régiós üzemanyagár-információk a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) honlapján, a hazai dízel és benzin ára a harmadik-negyedik helyen van a környező országok között - hívta fel a figyelmet a szervezet pénteken.