Másfél milliárdos szennyvízcsatorna-beruházás kezdődhet Öcsödön

Több mint egymilliárd forintot nyert pályázaton szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítésére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsöd – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Molnár Bálint (független) elmondta: a község teljes csatornázására és a helyi szennyvíztisztító bővítésére vonatkozó támogatási igényüket még 2009-ben nyújtották be a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében. A beruházás nettó összköltsége körülbelül 1,6 milliárd forint. Ebből nettó 1,3 milliárd forintot meghaladó összeget nyert el pályázaton a település.
Az önkormányzatnak és a lakosságnak együttesen 263 millió forint önerővel kell hozzájárulnia a fejlesztéshez. Utóbbiak számára ez nyolc éven át havi 1340 forintos terhet jelent ingatlanonként – tájékoztatott a polgármester.
Molnár Bálint elmondta: a közműtársulat megalakítása óta Öcsöd mintegy 1400 háztulajdonosának több mint kétharmada csatlakozott a projekthez, amelynek előkészítése – a közbeszerzési eljárás lezárultával – a tervek szerint 2011 nyarára befejeződik. A kivitelezés várhatóan az ősszel kezdődhet el, és legfeljebb két évet vesz igénybe.

Ajánlott tartalom

Áder János az árvíz elleni védekezésről: víztározók és csatornák kellenek

A következő generációnak alkalmazkodnia kell a megváltozott életkörülményekhez a mindennapi életben, és az energia- és vízgazdálkodás szempontjából is - mondta Áder János volt államfő, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke kedden Baján.