Másfél milliárdos szennyvízcsatorna-beruházás kezdődhet Öcsödön

Több mint egymilliárd forintot nyert pályázaton szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítésére a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Öcsöd – közölte a település polgármestere az MTI-vel.

Molnár Bálint (független) elmondta: a község teljes csatornázására és a helyi szennyvíztisztító bővítésére vonatkozó támogatási igényüket még 2009-ben nyújtották be a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében. A beruházás nettó összköltsége körülbelül 1,6 milliárd forint. Ebből nettó 1,3 milliárd forintot meghaladó összeget nyert el pályázaton a település.
Az önkormányzatnak és a lakosságnak együttesen 263 millió forint önerővel kell hozzájárulnia a fejlesztéshez. Utóbbiak számára ez nyolc éven át havi 1340 forintos terhet jelent ingatlanonként – tájékoztatott a polgármester.
Molnár Bálint elmondta: a közműtársulat megalakítása óta Öcsöd mintegy 1400 háztulajdonosának több mint kétharmada csatlakozott a projekthez, amelynek előkészítése – a közbeszerzési eljárás lezárultával – a tervek szerint 2011 nyarára befejeződik. A kivitelezés várhatóan az ősszel kezdődhet el, és legfeljebb két évet vesz igénybe.

Ajánlott tartalom

Feleslegessé vált mobiltelefonokat gyűjt az Auchan

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot - közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.