Matt Damon a tiszta vízért küzd

Az Esquire magazin legújabb számában kiemelkedő helyen szerepel az Oscar-díjas, hamisíthatatlanul csibészes mosolyú Matt Damon, hiszen ma került legújabb filmje – a The Informant- az amerikai mozikba.

Az Esquire expozéja mégsem a filmről szól, sokkal inkább Damon jótékonysági szerepvállalásáról, különösen arról, hogy a sztár folyamatosan tiszta vizet szállít a harmadik világ országaiban élő rászoruló embereknek.

Damon ugyanis Gary White-tal, a WaterPartners vezetőjével karöltve megalapította a H2O Afrika elnevezésű jótékonysági szervezetét. Júliusban a két alapító bejelentette, hogy Water.org néven folytatják erőfeszítéseiket, mely Damon csillagának fényes ragyogásának segítségével feltehetőleg még több figyelmet kap majd. 

 

 

Matt DamonA Water.org vezetése arra számít, hogy a jövő évben a webes adományok összege a mostani négyszeresére növekszik majd. A bevételek 2011-re várhatóan 5,5 millió dollárról 15,5 millió dollárra triplázódnak.  Ez csak kis lépés az egyébként óriási probléma megoldása felé vezető rögös úton, de ha Damon és White szenvedéllyel és kitartó munkával mindent megtesznek majd a szervezett hatékony működéséért, talán több alapítvány is felbuzdul sikereiken, és a segítség valóban oda jut majd el, ahol tényleg szükség van rá.

Ajánlott tartalom

Környezettudatos otthon: hosszú életű bútorok választása

A megfelelő bútorok és a hangulatos otthon elválaszthatatlanok egymástól. A megfelelő kényelem nélkül nem élvezheti a pihenést, amelyet otthonának minden nap biztosítania kell. Emellett fontos szempont a környezettudatosság, hiszen hosszú életű bútorok használatával kevesebb szemetet termelünk.