Meddig mehetünk el? – Országos Környezetvédelmi Konferencia

2009. október 13-14. A Föld ökoszisztémájának, környezeti állapotának két nagy terhet kellene elviselnie: a civilizált emberiség túl nagyra nőtt ökológiai lábnyomát, és a fokozódó vízhiányt. Ezek a bajok a túlzott ipari termelésből, a mi határtalan fogyasztásunkból, „eszement” életmódunkból fakad, és szorosan összefügg a klímaváltozással.

A KÖVET Egyesület és a MTESZ Fejér Megyei Szervezete összefogásával megrendezésre kerülő konferencián az ökolábnyom, a földvíz témaköréről hallhatunk előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket. Olyan kérdésekre keressük a választ, hogy mit mutat meg az ökológiai lábnyom mérete és hogyan lehet ezt alkalmazni; mit kellene tennünk, hogy fenntarthatóan éljünk; hogyan használjuk a földet, mint a legősibb természeti erőforrást; mit jelent a vízhiány; hogyan biztosíthatjuk vízkészleteink megőrzését stb és a .

Konferenciánkon szeretnénk megjeleníteni a MTESZ által képviselt tudományos szemléletet valamint a KÖVET gyakorlatias, a vállalatok működését befolyásoló megközelítését. Egyúttal közös rendezvényünkkel példát szeretnénk adni az összefogásra is.

A kétnapos rendezvény KÖVET-találkozó is egyben, ahol a KÖVET tagvállalatok képviselőinek és az érdeklődőknek lehetőségük lesz időt szakítani beszélgetésre, eszmecserére, jövőtervezésre.

Jelentkezési határidő: 2009. október 1.
További részletek a rendezvény oldalán »

Ajánlott tartalom

A legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot - írta a hirado.hu pénteken.