Még 3 forinttal közelebb a benzinárcsúcs

Újra emeli, és megint bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin árát pénteken a Mol, a gázolaj nagykereskedelmi ára most sem változik. Az emeléssel a benzin literenkénti átlagára 438-439 forint lesz, a gázolajé 433-434 forint marad.

A Mol február elejétől heti két alkalommal dönt az üzemanyagár-változásokról, így már nemcsak hétfőn, hanem szerdán is határoz az aktuális valutaárfolyam és a tőzsdei árak alapján az árról. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt. Az autósok az átlagártól jócskán eltérő tarifákat is találhatnak az egyes kutakon. A holtankoljak.hu adatai szerint a legolcsóbban ma nagyjából literenként 423 forintért lehet benzint tankolni, míg a legdrágább – vidéki, főleg autópályák melletti – kutakon 460 forint fölötti benzinárak is vannak. A szerdai áremelés után várhatóan sehol nem lesz az országban (leszámítva a külön akciókat) 425 forintnál olcsóbb a benzin, de helyenként elérhetjük a 465 forintos árat is.

Ajánlott tartalom

Támogatás igényelhető elektromos rásegítésű teherszállító kerékpárok vásárlásához

Várhatóan 800 elektromos rásegítésű teherszállító kerékpár, azaz e-cargo bicikli szerezhető be abból az összesen 400 millió forintos támogatási keretből, amelyre február 7-től pályázhatnak egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, civil szervezetek, egyesületek, egyházi szervezetek és önkormányzatok. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályázatán a nettó vételár fele, de legfeljebb 500 ezer forint támogatás nyerhető el.