Megállapodott a kormány a távhőszolgáltatókkal

Palkovics László technológiai és ipari miniszter és Orbán Tibor, a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének elnöke a két szervezet együttműködését rögzítő stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá 2022. szeptember 14-én, Budapesten.

A megállapodás célja, hogy a MaTáSzSz szakmai tapasztalatainak figyelembevételével a hatékony jogalkalmazás feltételeinek eleget tevő jogszabályok születhessenek. A megfelelő rendelkezések kidolgozásával olyan gazdasági és jogi környezet alakulhat ki, amely megteremti az infrastruktúra további fejlődésének lehetőségét, és így erősíti az ország gazdasági versenyképességét is. Az együttműködés egyebek mellett kiterjed az energiapolitikát érintő, fenntartható fejlődésre, fejlesztésekre vonatkozó stratégiaalkotással és a megújuló energiaforrások felhasználásának fokozását, az energiahatékonyság növelését támogató programok megvalósításával kapcsolatos javaslattételre, az energetikai, klímapolitikai tárgyú és a levegőtisztaság védelmével összefüggő jogszabálytervezetek véleményezésére is.

Kiadó: Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége

Ajánlott tartalom

Üzembe állhat a Pannon Green Power új típusú villamosenergia-tároló rendszere jövőre

A jövő év első negyedévében üzembe áll várhatóan a Pannon Green Power (PGP) csoport által üzemeltetett, nemrég 1,7 milliárd forint finanszírozást elnyerő Tesla gyártmányú akkumulátoros villamosenergia-tároló rendszer Törökszentmiklóson - közölte a társaság az MTI érdeklődésére.