Megdőlt az idei és az országos napi melegrekord, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) 40,4 fokot mért Baján – közölte az időkép.hu.

Megdőlt az idei országos melegrekord

Megdőlt az idei és az országos napi melegrekord, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) 40,4 fokot mért Baján – közölte az időkép.hu.

Mostanáig augusztus 24-én 2007-ben volt a legmelegebb: akkor Túrkevén 39 fokot mértek. Budapesten 1918-ban volt a legmelegebb augusztus 24-én, 34,3 fokot mértek. Jenki Szilvia meteorológus azt mondta: ennél a fővárosi maximum most 2 tizedfokkal kevesebb volt, így ez a napi rekord továbbra is érvényes. Szombaton 39 fokos lehet a hőség, az OMSZ hat megyére a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adta ki. Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében a napi középhőmérséklet 27 fok felett alakulhat. Az ország többi területére narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken is 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Szombat estétől ismét északnyugaton, valamint kis valószínűséggel az északi határvidék közelében fordulhat elő néhol zivatar, amelyet viharos, nagyjából óránkénti 60-75 kilométeres erősségű szél és jégeső kísérhet.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.