Megérkezett a ráncfelvarrott Tesla Model 3

Hivatalosan is megjelent a Teslánál a frissített Model 3-as, amely magasabb hatótávolsággal, fokozott teljesítménnyel és néhány külső és belső újítással kecsegtet a korábbi változatokhoz képest.

A gyártó úgy látta, hogy egy nagy leleplezést nem érdemel a kisebb ráncfelvarrás, így csendben vezette be az online dizájnstúdiójába a kisebbik szedán új változatát. A hatékonyságbeli fejlesztéseknek köszönhetően a Model 3 Long Range AWD változata a frissítés után a korábbi 519 km helyett már 568 km-t képes megtenni egyetlen feltöltésből, és a Standard Range, illetve Performance variánsoknál is sikerült javítani az értékeken, hisz előbbi mellett újonnan 423, utóbbinál pedig 507 km-es hatótávolságot jegyez a gyártó, írta a teslasok.hu.  Szintén javult a Long Range AWD és a Performance gyorsulása, amelyek mostantól 4,2 és 3,1 másodperc alatt képesek álló helyzetből startolva elérni a 60 mph-s (96 km/ó) tempót. Korábban ez a produkció 4,4 és 3,2 másodperc alatt sikerült a Tesláknak.

A kerekeken is változtatott az amerikai autógyártó. Az eredeti 18 hüvelykes Aero felnik némiképp új dizájnt kaptak, ahogyan a 19”-es sportfelnik is. Utóbbi új változata korábban már „lebukott”, amikor egy kamionon szállították a frissített Model 3-asokat. A Performance Model 3 kapta ezen a téren a legnagyobb módosítást, erre ugyanis újonnan elérhetővé vált a Tesla 20 hüvelykes Uberturbine kereke.

A beltérben azokat az újításokat találjuk, amelyekről korábban is cikkeztek már a szakoldalak, azaz a középkonzolról eltűnt a zongoralakk hatású fekete műanyag, amit ezüstös színű, valamelyest átalakított felületek váltottak fel. Ezzel valamelyest a Tesla talán jobban összhangba hozta a Model 3 futurisztikus, letisztult belső dizájnját. Kívül az új kerekek mellet a króm díszlécek eltűnése hozott még változatot, illetve minden variáns megkapta a motorizált hátsó csomagtérajtót. A frissítés ellenére a Tesla nem változtatott a Model 3-asok árán.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.