Meghibásodtak a Tesla villámtöltői?

Az Electrek amerikai szakoldal is beszámolt arról a különös jelenségről, hogy nem Tesla gyártmányú elektromos autók töltenek a márka új V3-as villámtöltőin.

A CCS típusú töltőcsatlakozókkal ellátott V3-as töltőoszlopok már kezdenek terjedni Európában, és meglepő módon ezekről jelenleg nem csak Teslák, hanem a jelek szerint minden olyan autó tölthet, amely kompatibilis a CCS töltőkkel. A bökkenő viszont, hogy a töltés így mindenkinek ingyenes, csak a Tesláknak nem. A töltők ugyanis nem csak küldik az áramot, de kommunikálnak is a hozzájuk csatlakoztatott autókkal, írta a teslasok.hu.

Ezen keresztül az oszlopok lekérdezik az autóktól, hogy milyen Tesla felhasználói fiókhoz írhatják a töltés költségeit, amik aztán megjelennek a tulajdonos számláján. Igen ám, de ilyen fiókja csak a Tesla-tulajdonosoknak van, más villanyautók esetében pedig nincs hová számlázni, ergo ingyen van az áram. Íme egy videó, amelyben a Nextmove villanyautókat bérbeadó cég leteszteli, hogy mely autókat szolgálják ki gond nélkül a Tesla töltői.

Ajánlott tartalom

Az elektromos autózás felgyorsítását elősegítő akciótervről tárgyaltak

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter áprilisi berlini látogatásának folytatásaként Bajorországba utazott és újra találkozott a német autóipar vezető szereplőivel. A tárcavezető és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja hétfőn és kedden tárgyalásokat folytatott Gernot Döllnerrel, az Audi vezérigazgatójával, Frank Weberrel, a BMW igazgatósági tagjával, valamint Eckart von Klaedennel, a Mercedes alelnökével - tájékoztatta az MTI-t a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.