Megjelentek az utakon az első önvezető Teslák

A Tesla megkezdte a Full Self-Driving Beta csomagot tartalmazó frissítés kigördítését az első bétatesztelőknek, azaz megjelentek az utakon az első önvezető Teslák.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

A gyártó egyelőre nagyon óvatos, hiszen csak egy szűk körben kezdik el a tesztelést, és várhatóan csak nagyon nagyon bővítik a bétatesztelők csoportjának létszámát, írta a teslasok.hu. Az önvezető csomag bétáját tartalmazó frissítés leírása is minden eddiginél fokozottabb figyelmet kér a tesztelőktől, főleg nehezen belátható kanyarok, kereszteződések és szűkebb helyzetek esetében. Lássuk hát, hogy hogyan is néz ki az első publikus béta változata annak a rendszernek, amelyre bő 5 éve várunk a Teslától.

Az első változat még egészen egyedi módon vizualizálja az autó környezetét. Ahogyan láthatjuk, a Teslák szépen rajzolják ki az utat, padkákat, sőt, még egy körforgalmat is ügyesen fest a kijelzőre az amerikai villanyos. A kereszteződésekben megadja az elsőbbséget, indexel és kanyarodik úgy, ahogyan azt az előre beállított útvonal kívánja, a videók feltöltőjének elmondása alapján pedig alig volt szükség közbelépésre.

 

Kíváncsian várjuk a többi videót a Full Self-Driving Betáról, illetve az első tesztelők véleményeit. Ahogyan az eddig is volt, az Autopilot ezen funkciója is a programozók munkája mellett gépi tanulással is fejleszti önmagát, így várhatóan a teszt megkezdése után rövid időn belül sokat fejlődik majd a rendszer.

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.