Megkezdődik az idei szervezett kerti zöldhulladék-begyűjtés Budapesten

Március 4-én megkezdik a főváros tizenkilenc zöldövezetes kerületében a kerti zöldhulladék járatrendszerű elszállítását a Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió munkatársai.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A közművek pénteki közleménye szerint az FKF logóval és “kerti zöldhulladékgyűjtő-zsák” felirattal ellátott zsákokban kihelyezett zöldhulladékot meghatározott napokon szállítja el a társaság Budapesten. Az évente nem kevesebb, mint 30 ezer tonna zöldhulladék meghatározó részét a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ komposztáló üzemébe szállítják, kisebb része pedig néhány agglomerációs település hasonló célú létesítményére kerül – írták. Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján, kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja el.

Kérik a lakosságot, hogy a zöldhulladékot csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti, jól látható helyre helyezzék ki.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.