Megkezdődik Budapest hulladékszállító autóinak korszerűsítése

A következő napokban megkezdődik a fővárosi hulladékgyűjtő géppark modernizálása, októberig 64 új gépet állít üzembe az FKF Nonprofit Zrt., mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással – mondta el a társaság szóvivője a környei M-U-T Hungária Kft. telephelyén tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Dorogi Gabriella hozzátette, a járművek nagy részét, 51 tömörítős hulladékbegyűjtő autót a M-U-T Hungária Kft. szállítja a főváros számára. Ezeken felül 10 konténerszállítót, 2 teherautót és 1 tömörítő munkagépet szerez be a társaság.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a jelenlegi járművek között található 20 évesnél idősebb, félmillió kilométert futott szerkezet. A most munkába álló célgépek EURO 6-os motorjának köszönhetően csökken a zaj és a füstkibocsátás, a géppark okozta környezetterhelés.

Az FKF Nonprofit Zrt. nemcsak új célgépeket, hanem egy útvonal-optimalizáló és szállításszervező informatikai programot is üzembe helyez októberig. Az összesen 3,5 milliárd forint értékű beruházás 93 százalékát uniós támogatásból finanszírozzák.

A társaság járművei évente 620 000 tonna anyagot gyűjtenek be, egy-egy autó havonta átlagosan 2000 kilométert tesz meg Budapesten.

Jámbor László, a M-U-T Hungária Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta, az osztrák tulajdonú cég 1990 óta dolgozik Környén. A vállalkozás itt 40 főt foglalkoztat, ezen túl Debrecenben és Miskolcon szervizállomást üzemeltetnek, összesen 25 dolgozóval. Az éves árbevétel 2014-ben elérte a 7,5 milliárd forintot.

-

Környén hulladékgyűjtő és konténerszállító járművek összeszerelését végzik, illetve itt gyártják a társaság saját fejlesztésű csatornatisztító célgépét. A telephelyen évente átlagosan 80 kukásautó, 30 csatornatisztító és 40 konténerszállító készül el.

Ajánlott tartalom

Az orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez

Az elefántokat az agyaruk miatt gyilkoló orvvadászat vezetett az agyar nélküli elefántok kifejlődéséhez egy új tanulmány szerint.