Meglepő, de ez nem egy űrhajó

Elsőre azt hinné az ember, ha ezt az épületet látja, hogy biztosan egy új Star Wars film forgatásának a közepére pottyant.

De a GMS Grande Palladium bizony igazi épület, a Dharavi nyomornegyed, és az üzleti negyed között, Mumbai-ban. Akármennyire hihetetlennek is tűnhet, ebben az épületben tényleg dolgoznak emberek. Malik Architecture sok energiát fektetett a dizájnba, hogy egy olyan épületet hozzon létre, melynek célja, hogy különbözzön az egyhangú, üveg óriásoktól. Az épület 8 méterrel a föld fölött van, és egy udvar kapcsolja össze az utcai szinttel. A fő előcsarnok és a kávézó is itt helyezkedik el, ahol a dolgozók és a látogatók élvezhetik a kinti árnyékos helyeket. A parkoló a föld alatt van, a helykihasználás miatt. Felette 4 emelet van különböző cégeknek fenntartva, míg a legfelső emeletek a tulajdonosnak és a fiának vannak fenntartva.

az épület
Malik Architecture egy egészséges dolgozói környezetet szeretett volna kialakítani, ezért nyitható ablakokat szereltek fel a természetes szellőztetés miatt, és sok napsütés jön be a speciális elhelyezkedésük által. BIM segített a cégnek optimalizálni az anyagfelhasználást és az építéssel való fáradozást, időt, pénzt, és nyersanyagot megspórolva. 

épület

Ajánlott tartalom

Brüsszeli döntés: kötelezővé tették a napelemek telepítését az épületekre

Az Európai Parlament jelentős lépést tett az energiahatékonyság és a zöld átmenet felé, elfogadva az uniós napenergia-szabványt.